4.742 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Geen bezuinigingen, maar kortingen

Woensdag 22 augustus 2012 - Merely van der Drift

Nederland zit midden in een recessie. De crisis wordt alleen maar erger en mensen hebben steeds minder te besteden. Toch trekt Premier Rutte zich daar niks van aan. Hij wil iedereen via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging geven.

 Dit meldde de Telegraaf vandaag. Hij heeft veel kritiek van zijn mede politieke collega’s gehad. Zo zegt Diederik Samsom: "Nederland zit niet te wachten op loze verkiezingsbeloftes, maar op een geloofwaardige uitweg uit de crisis. Dat begint met het aanpakken van de werkloosheid.”

De VVD wil de arbeidskorting in ieder geval al omhoog gaan doen. Dit stond in het conceptverkiezingsprogramma, dat in juli werd getoond. Geen bezuinigingen meer in Kinderopvang en infrastructuur, maar ouderenkorting en arbeidskorting. Rutte wil voorkomen dat er meer vrouwen thuis gaan zitten. Volgens hem lopen de kortingen voor werkende in 2014 330 euro op en in 2015 zelfs 1000 euro.

Dit allemaal terwijl de VVD net het ‘Lenteakkoord’ had gesloten met GroenLinks, CDA, D66 en ChristenUnie. Alles om de kiezers over te halen om voor hun partij te kiezen. Ze moeten alleen wel hun plannen waar kunnen maken.

Bron:     www.Nuzakelijk.nl 

www.Telegraaf.nl