4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Geen blow meer draaien met je leraar

Woensdag 12 december 2012 - Merely van der Drift

Amsterdam is de stad voor toerist om drugs te krijgen. Toch beslist juist deze stad om als eerste een blowverbod op schoolpleinen en in speeltuinen in te voeren. Dit meldde de Telegraaf vandaag.

Wanneer je aan een buitenlander vertelt dat je uit Nederland komt, is het hoogst waarschijnlijk dat ze zeggen: “Ahh Amsterdam! Coffee shops!”. Daar staat Amsterdam immers bekend om. Het is een soort van straatbeeld van de grote steden, op elke hoek een coffee shop. Hoewel het in Nederland wel legaal is om te blowen, werd toch de wietpas ingevoerd. Elke verslaafde moest een clubpas hebben bij een coffee shop, alleen dan kon hij drugs meekrijgen. Zo hoopten ze de last van toeristen te verminderen. Dit is inderdaad gebeurt en de wietpas is weer afgeschaft. Vanaf 1 januari mogen alleen nog Nederlanders met een geldig bewijs, waarin staat dat ze in Nederland wonen, drugs halen.

Toch blijft de overlast bestaan. Jongeren beginnen op steeds jongere leeftijd met blowen. Ook op de schoolpleinen wordt dit een steeds groter probleem. Op de middelbare scholen staan ze in de pauze rustig een ‘jonko’ te draaien. Ook op de hogescholen is het hoogst normaal dat er drugs mee wordt gedragen. De scholen zijn dit nu zat. Vanaf 1 januari wordt er in de hoofdstad een drugsverbod op scholen ingevoerd. Ook komt er een streng beleid voor speeltuinen. Ze hopen dat ze op deze manier het drugsgebruik kunnen verminderen.

Bron: telegraaf.nl

Trefwoorden:

Beleid Verbod School Drugs