4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Geen zin in werk? Een ontvoering is scene zetten is de beste smoes.

Maandag 22 oktober 2012 - Merely van der Drift

Elke dag naar je werk gaan, dag in dag uit, 52 weken per jaar. Het is zwaar. Logisch dat de meeste werknemers af en toe een baaldag hebben. De een zet zich er overheen en gaat gewoon werken en de ander… Ja, die zet een ontvoering in scene.

Sheila Eubank had even een dagje geen zin in haar werk. Ziek melden was geen optie en gewoon niet zeuren al helemaal niet, dus bedacht ze een, volgens haar, geweldig plan. Ze werd namelijk ontvoerd. Dit moest natuurlijk zo echt mogelijk lijken, dus had ze zichzelf vastgebonden met een touw in haar eigen auto. De politie vond haar en ze vertelde de verschrikkelijke gebeurtenis.

Een gewapende man zou haar ontvoerd hebben en gedwongen hebben al het geld van haar bankrekening af te halen. Naast ontvoerder was hij ook een dealer dus heeft ze daarna 12 uur lang hem rond moeten rijden. Arm mens. Helaas had ze een lot in haar tas zitten en uit de bewakingsbeelden bleek dat ze gewoon lekker rustig op haar gemakje tijdens de zogenaamde ontvoering dat lot ging halen. Geen bedreiging, geen gewapende man die op haar zat te wachten, alleen zij, haar lot en de auto waren aanwezig.

Ze had er blijkbaar niet heel goed over nagedacht, want wel meer dingen klopte niet aan haar verhaal. Nadat de politie haar hiermee geconfronteerd had besloot ze toch maar toe te geven. Ze had gewoon even een off-day en dit leek haar wel een goede smoes. Daarnaast wilde ze aandacht, nou dat heeft ze gekregen. Gelukkig hoefde ze de dagen erna weer niet naar haar werk, want ze zit voorlopig achter slot en grendel tot ze de borg van 10.000 euro heeft betaald. Arme Sheila, daar mag ze nog wel wat maanden hard voor gaan werken.

Bron: ad.nl