4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Geld gaat voor kerstgedachte

Donderdag 29 november 2012 - Merely van der Drift

De kerstvakantie komt er weer aan. De tijd van sneeuw, kerstbomen, cadeautjes, familie en heel veel oliebollen. Veel winkels hebben in deze tijd dan ook extra mankracht nodig om te blijven draaien door alle drukte. En de jongeren, die zien dat extra werk wel zitten.

Voor de feestdagen willen de werkende koters graag wat bijverdienen. Zo verdien je op kerst vaak het dubbele  van wat je normaal verdient. Uit onderzoek bleek dan ook dat 21 procent van de ondervraagden het liefst extra werkt tijdens de kerstvakantie. 20 procent gaat met de feestdagen liever geld verdienen dan zich gezellig met de familie te herenigen.

Naast werken tijdens de feestdagen zijn ook de zondagen en nachtdiensten populair. Toch zie je hier een groot verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen (91%) kiezen sneller voor nachtdiensten en vrouwen voor de zondagen (67%). De redenen waarom de jongeren werken is simpel, ze hebben geld nodig. 11% werkt niet omdat ze het te druk hebben met school en de meesten (72%) kiezen er daarom ook gewoon voor om met de kerstvakantie lekker warm binnen te blijven bij het haardvuur.

Bron: jongeren.blog.nl