4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Gewicht heeft effect op inkomen

Woensdag 9 maart 2016 - Gianna

Wist je dat je gewicht effect heeft op je inkomen? Niet alleen je gewicht, maar ook je lengte speelt daarin een rol. Kleinere en dikkere mensen kunnen een lager inkomen verwachten.

Er werd in het verleden al eerder onderzocht dat armoede leidt tot een kleinere lengte en een hoger BMI, maar nu gebeurt er dus ook het tegenovergestelde. Dit blijkt uit een onderzoek van de Exeter University. Uit dit onderzoek bleek dat wanneer je dikker of kleiner bent dan gemiddeld, je een lager inkomen kan verwachten. Dit moet echter wel genetisch bepaald zijn.


Tijdens dit onderzoek hebben wetenschappers data van de Biobank gebruikt, deze data bestond uit genetica van 120.000 blanke Britse mannen en vrouwen tussen de 40 en 70 jaar oud. Er is naar de economische situatie van deze groep gekeken waaruit kon worden geconcludeerd dat genen invloed hebben op sociale effecten.


Mannen die bijvoorbeeld langer zijn hebben een hoger inkomen, ze verdienen per 6,3 cm zo’n 1580 pond per jaar meer dan gemiddeld. Bij een vrouw speelt gewicht juist een belangrijkere rol dan de lengte. Wanneer vrouwen 13 kilo zwaarder zijn dan gemiddeld, leveren zij zo’n 2940 pond per jaar in.


Een soortgelijk onderzoek is ook al eens in Nederland uitgevoerd, laat Cretien van Campen van het Sociaal Cultureel Planbureau weten. De resultaten van het Engelse onderzoek kwamen overeen met die van het Nederlandse onderzoek. Het is dus duidelijk dat je uiterlijk heel veel invloed heeft op je levensloop, dit wilt zeggen je sollicitatiegesprekken, vriendschappen en de mate van tevredenheid.Bron: rtlnieuws.nl