4.649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Gezondheid en duidelijkheid belangrijk voor productiviteit

Woensdag 10 oktober 2012 - Merely van der Drift

Gezond personeel is belangrijk. Minder ziekteverzuim lijdt namelijk tot minder ziektekosten voor de werkgever en meer productiviteit. Daarnaast kan de productiviteit nog meer omhoog door betere afspraken te maken met het personeel. Deze gegevens kwamen uit onderzoeken van Effectory en adviesbureau CapGemini.

Wanneer het aantal zieke personeelsleden met maar één procent daalt, bespaart dit al 2,6 miljard. Geen klein geintje dus. Daarnaast gaat de productiviteit omhoog. Minder ziekteverzuim zorgt voor meer aanwezig personeel. Die werken samen dus weer meer, dus kan er ook meer werk gedaan worden. Wanneer er veel ziek zijn, blijft er ook veel werk liggen of moeten andere dit opknappen. Dan wordt het afgeraffeld of gewoon niet gedaan. Dat is niet de bedoeling.

Om de productiviteit verder te bevorderen is het slim om duidelijk tegen je personeel te zijn over hun werkzaamheden. Dit kwam uit een onderzoek van Effectory onder 269 bedrijven. Wanneer de werkgever heel duidelijk is over wat er verwacht wordt van de werknemers en wat ze precies moeten doen, gaan ze harder werken. Daarnaast krijgen ze meer vertrouwen in het bedrijf.Ze zullen sneller initiatief nemen en meer motivatie hebben om het bedrijf beter te laten worden.

Bron: nuzakelijk.nl