3.219 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Goed verzorgd uiterlijk? Hoger salaris!

Donderdag 26 mei 2016 - Gianna

Vrouwen die meer aandacht besteden aan hun uiterlijke verzorging verdienen meer. Uiterlijke verzorging blijk dan belangrijker te zijn dan nature schoonheid.

Een onderzoek toonde aan dat mooie goedverzorgde werknemers 20 procent meer verdienen dan hun collega’s. De gegevens dat knappe mensen meer verdienen dan hun collega’s waren al langer bekend. Echter toont dit onderzoek aan dat het bij vrouwen voornamelijk gaat om hun uiterlijke verzorging. Hierbij moet gedacht worden aan de kleding, haar en het make-up. Make-up doet dus degelijk wonderen.

Dat uiterlijke verzorging voorop staat houdt in dat vrouwen niet eens knap van nature hoeven te zijn, zolang ze er maar goed verzorgd uitzien. De van nature mooie vrouwen die er doorsnee uitzien  verdienen dus niet meer. Knappe mannen verdienen ook iets meer dan hun collega’s, maar hierbij speelt uiterlijke verzorging geen rol.

Zoals al eerder werd gezegd was het al bekend dat knapper uitziende werknemers worden voorgetrokken. Dit is niet alleen zo op de werkvloer, maar eigenlijk overal. Denk bijvoorbeeld aan mensen in een rechtszaak die een lagere straf krijgen of knappe jongens en meiden op school die hogere cijfers krijgen.

 

Bron: rtlnieuws.nl