3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Groei economie zorgt niet voor herstel arbeidsmarkt

Woensdag 18 december 2013 - Sharon Kardjo

De economie zal komend jaar met een halve procent toenemen en dit komt voornamelijk door de export en investeringen. Ondanks dit heeft het Centraal Planbureau dinsdag toch bekend gemaakt dat de lichte groei van 2014 niet zal zorgen voor herstel op de arbeidsmarkt.

Volgens het Centraal Planbureau loopt de werkloosheid verder op tot maar liefst 7,5 procent van de beroepsbevolking. De werkgelegenheid neemt in 2014 nog meer af, maar wel in een minder snel tempo dan dit jaar. De werkgelegenheid bij bedrijven neemt met een half procent af en bij de overheid met 1,5 procent.

De binnenlandse bestedingen nemen volgend jaar ook af. Dit komt door de dalende inkomens en het verlies van vermogen van dit jaar.

De koopkracht zal volgens het Centraal Planbureau in 2014 iets toenemen, namelijk met 1 procent. Dit komt door de verlaging van het belastingtarief, verlaging van zorgpremies en door de lagere pensioenpremies voor ambtenaren. De inflatie blijft in 2014 nog laag met 1,5 procent en dit is gelukkig iets onder het doel van de Europese Centrale Bank (2 procent).

Bron: NU.nl