4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Groepsaccommodatie in je vrije tijd

Vrijdag 8 april 2016 - Gianna

Enkele reden waarom een groepsvakantie ideaal is om je vrije tijd mee op te vullen

Een bijbaan is natuurlijk een belangrijk deel van je leven: het zorgt voor ritme, je houdt er sociale contacten aan over en natuurlijk verdien je er ook nog een leuk zakcentje mee, wat altijd van pas komt. Echter is het om gelukkig te worden ook belangrijk om zo nu en dan eens lekker te ontspannen. Dit doe je natuurlijk in je vrije tijd. Een manier om deze vrije tijd in te vullen, is het ondernemen van een groepsvakantie in een groepsaccommodatie. Verblijven in een groepsaccommodatie met je vrienden heeft namelijk meerdere positieve gevolgen voor je geluk en welzijn. Deze positieve effecten hebben we voor jou op een rijtje gezet.


1. Eventjes weg zijn van alle stress en drukte

Een eerste voordeel van een vakantie met vrienden in een groepsaccommodatie ver weg van je verblijfplaats, is dat je even ontsnapt aan je dagelijkse beslommeringen. Eventjes niet om zeven uur opstaan om gehaast naar je werk te vertrekken, eventjes niet na thuiskomst van kantoor gelijk beginnen met koken, eventjes niet de verplichting van het wekelijkse sportschool bezoek. Kortom: je kunt eindelijk even helemaal ontspannen en doen wat je echt leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat je je weer helemaal op kan laden, zowel mentaal als fysiek, en er de komende tijd weer met een fris gemoed tegenaan kan gaan. Een paar dagen verblijven in een groepsaccommodatie kan dus als een soort reiniging voor het lichaam en de geest werken.


2. Vriendschap

Als er één ding is wat door iedereen belangrijk als belangrijk geacht wordt, is het wel vriendschap. Niemand wil immers volledig alleen door het leven gaan, er moeten altijd mensen zijn die je steunen in moeilijke tijden en je altijd begrijpen. Bij vriendschap hoort echter ook dat je zo nu en dan samen wat doet. Dat hoeft niet per se heel vaak te zijn, de schoonheid van echte vriendschap zit hem ook in zijn vrijblijvendheid, maar soms moet er toch wel samen gekomen worden, juist om alles wat je bezighoudt met de ander te delen. Tijdens een groepsvakantie in een groepsaccommodatie is hier dan ook ruim de tijd voor. Daarnaast biedt een dergelijk, meerdaags uitje ook de mogelijkheid tot dat andere belangrijke aspect van vriendschap: samen lachen en samen plezier hebben. De gedeelde gezelligheid dus.


3. Nieuwe dingen leren

Gedurende je verblijf in een groepsaccommodatie met je naasten kun je dus allereerst tot rust komen en daarnaast je banden versterken met je naasten, maar er is nog een ander (mogelijk) voordeel: je kunt een hoop dingen leren. Een groepsaccommodatie kan immers perfect als uitvalbasis dienen voor verschillende leerzame excursies. Zit je bijvoorbeeld in een verstedelijkt gebied, dan is er in de buurt altijd wel iets cultureels te doen. Is je groepsaccommodatie gelegen op het platteland, dan kun je vaak je kennis over de natuur juist verbreden tijdens de activiteiten die je ongetwijfeld wilt plannen tijdens zo’n groepsvakantie.

Trefwoorden:

Jongeren Bijbaan