4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Hamburgers met korting

Vrijdag 17 augustus 2012 - Merely van der Drift

Uit onderzoek van FNV Jong is gebleken dat Albert Heijn de beste werkgever voor vakantiebaantjes is. Mc Donalds wordt als tweede ideale werkplek genoemd. Dit meldde de levensmiddelenkrant.

Aan dit onderzoek deden 652 jongeren online mee. Terwijl de tuinbouw en zorg groeit, koos 29,4 procent voor een baantje in de winkel, terwijl dit in 2009 nog 31 procent was. Ook de horeca daalde: van 24,4 procent naar 17,0 procent.

De jongeren hebben het liefst een fijne sfeer, goede begeleiding en duidelijke regels. 55 procent had graag meer willen werken in de vakantie. Hier komt ook weer het probleem voorbij van de afgestudeerden die een baan zoeken en daarom voor vakantiebaantjes gaan. Ook is er crisis, dus minder uitgaven, waardoor er weer minder medewerkers gezocht worden. 53 procent hoopt dan ook na de vakantie daar te blijven werken om toch nog wat bij te verdienen als school weer begint. En dit terwijl voor de vakantie nog uit een ander onderzoek van FNV Jong bleek dat de helft van de jongeren geen zin had in een vakantiebaan. Het is dus nog niet helemaal gedaan met jongelieden.

Bron: www.levensmiddelenkrant.nl