4.649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Heb jij al een speciale studentenzorgverzekering?

Woensdag 26 oktober 2016 - Gast

Het leven van een studenten is verre van goedkoop! Denk aan de hoge kosten voor je studie, de kosten voor het levensonderhoud en de maandelijkse huur voor je kamer of studio. Veel organisaties beseffen zich dat studenten hoge lasten hebben en bieden daarom speciale pakketten aan. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar een speciale studentenzorgverzekering? Er zijn veel zorgverzekeraars die voor studenten een speciaal pakket aanbieden, waarvan de maandelijkse premie iets lager ligt dan bij een standaardpakket. Vaak komt de premie van een studentenzorgverzekering overeen met de premie van een collectiviteitszorgverzekering. Op internet vind je handige vergelijkingstools waarmee je de studentenverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar kunt vergelijken.

Het belang van een studentenzorgverzekering

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, waarmee hoge lasten bij een medische ingreep voorkomen worden. Vaak vallen jongeren onder dezelfde zorgverzekering als hun ouders, doordat ouders kiezen voor een collectiviteitsverzekering. Wanneer een kind op zichzelf gaat wonen wordt vaak besloten dat het kind zelf zorg moet dragen voor de verzekering en de daarbij behorende premie. Geldt dit ook voor jou? Dan is het belangrijk dat je voordat je op jezelf gaat wonen een studentenzorgverzekering afsluit bij een zorgverzekeraar.

Let op de dekking van een verzekering

Hoewel de premie van een studentenzorgverzekering vaak heel aantrekkelijk lijkt te zijn, hoeft een studentenzorgverzekering niet altijd de gunstige oplossing te blijken. Naast de premie speelt ook de dekking van de studentenzorgverzekering een essentiŽle rol. Hoe goed ben je gedekt met een bepaalde zorgverzekering? Welke kosten worden wel, en welke kosten worden niet gedekt bij medische ingrepen? Enzovoorts. Het is erg belangrijk dat je dit uitzoekt voordat je een studentenzorgverzekering afsluit. Een studentenzorgverzekering afsluiten is heel eenvoudig en kan vaak digitaal. Vraag hierbij eventueel hulp van je ouders.†