3.154 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Heeft flexibel werken de toekomst?

Dinsdag 20 september 2016 - Angelo

Is het nog wel van deze tijd om standaard 8,6 of 10 uur per dag te werken? De directeur van adviesbureau Dehora vindt van niet. Volgens hem moeten werknemers zelf kunnen bepalen hoe ze hun uren verdelen.

Het is half vier ’s middags en je hebt al je werkzaamheden voor die dag voltooid. Je weet wel al dat er morgen weer een nieuwe stapel werk ligt die je met moeite af gaat krijgen. Om de tijd te doden en vandaag de resterende tijd uit te zitten, bekijk je tot vijf uur het laatste nieuws en klik je plaatje na plaatje weg op je favoriete Facebookpagina. “Morgen maar weer een dagje overwerken”, denk je bij jezelf. Het is een beeld dat veel mensen waarschijnlijk zullen herkennen.

Ben Jansen, directeur van adviesbureau Dehora, geeft daarom aan dat flexibeler omgaan met de werktijden de oplossing is voor dit probleem. “In een samenleving waarin alles steeds individueler wordt, zou dit een logische volgende stap zijn”, zegt hij.  "Door werknemers zelf te laten bepalen hoe ze de uren verdelen, raken ze gemotiveerd", vult hij aan. Daarnaast zal de werk efficiëntie, volgens Jansen, ongeveer 5 tot 10 procent hoger liggen.

Lijkt een flexibele baan, waarbij jij zelf bepaalt hoe jij jouw uren verdeelt, jou wel iets? Klik dan nu op de onderstaande link en ga op zoek naar een flexibele bijbaan!

Een overzicht van bijbanen

 

bron: metronieuws.nl