3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Hema moet stelende tiener betalen

Maandag 24 februari 2014 - Sanne Hofman

Een 17 jarig meisje dat een bijbaantje had bij een filiaal van Hema gaf toe maandenlang tassen vol spullen te hebben gestolen. De totale waarde van de gestolen spullen komt op ruim 11.000 euro. De dievegge hoeft deze schade echter niet terug te betalen. Sterker nog, juist de Hema moet het meisje haar achterstallig loon betalen!

De jonge medewerkster heeft maanden lang tassen vol producten van de Hema aan haar vriendinnen meegegeven. Deze spullen hadden bij elkaar een waarde van ruim 11.000 euro. Het meisje heeft eerder toegegeven dat zij inderdaad schuldig is. Na haar bekentenis is zij ontslagen en heeft zij een afbetalingsregeling getekend.


Rechtszaak
Uiteindelijk heeft de 17 jarige parttime caissière haar bekentenis weer ingetrokken. Dit gebeurde op het moment dat zij daadwerkelijk moest betalen. Zij vertelde tegen de rechter dat zij niets gestolen heeft en de regeling die de Hema opstelde over de afbetaling onder druk heeft getekend. Gek genoeg werd het meisje door de kinderrechter vrijgesproken van diefstal.


Hema moet betalen
Hier liet de Hema het natuurlijk niet bij zitten. Hema startte een nieuwe procedure om het geld terug te krijgen. De zaak kwam terecht bij de Amsterdamse kantonrechter. Het meisje is opnieuw in het gelijk gesteld. De kantonrechter bepaalde afgelopen week dat de afbetalingsregeling niet rechtsgeldig is vanwege de leeftijd van de ex-werkneemster. Ook heeft de rechter besloten dat de Hema het ingehouden loon van de dievegge moet betalen.


Bron: Telegraaf