4.976 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Het middelbaar beroeps onderwijs (mbo) moet flexibeler worden

Maandag 14 september 2015 - Esmee

Volgens minister Jet Bussemaker moet het middelbaar beroeps onderwijs (mbo) flexibeler worden. Hierdoor kan er worden ingespeeld op de trends en op de veranderingen van de arbeidsmarkt.

Het is van belang dat de onderwijswereld en bedrijven gaan samenwerken. Scholen moeten samen met regionale bedrijven en instellingen vakkenpakketten en leertrajecten kunnen samenstellen.

De minister verwacht dat er komende jaren nieuwe banen bij komen die nog geheel onbekend zijn. Opleidingen moeten dus snel kunnen veranderen, omdat er nieuwe eisen worden gesteld aan deze banen.

Nieuwe vakkenpakketten moeten sneller worden samengesteld. Op dit moment duurt het een aantal jaar voordat er een nieuwe vak kan worden gegeven. De minister wilt dat dit sneller gebeurt zodat toekomstige vakmensen beter worden voorbereid.

De richtlijnen van het mbo moeten dus flexibeler gemaakt worden. Hierdoor kunnen scholen en bedrijven ook overleggen, wanneer studenten naar school gaan en wanneer zij in de praktijk kunnen werken.

Bron: ad.nl