4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Het hebben van een bijbaan geeft meer baangarantie

Maandag 5 september 2016 - Angelo

Hoopvolle studenten die na hun vooropleiding direct aan de slag denken te kunnen, komen van een koude kermis thuis

Uit het jaarlijkse MKB-onderzoek van uitzendbureau Unique, komt naar voren dat 40% van de werkzoekenden en 44% van de werkgevers in het midden- en kleinbedrijf het eens is met deze stelling. Aan het onderzoek dat het uitzendbureau in samenwerking met marktonderzoeksbureau Motivaction hield, deden ongeveer duizend werkzoekenden en tweeduizend midden- en kleinbedrijven mee.

Naar aanleiding van de cijfers adviseert het bureau studenten om tijdens de studie een bijbaan te nemen die binnen de toekomstige opleiding past. Op deze manier zorgen studenten ervoor dat de kloof tussen kennis en de praktijk zo klein mogelijk blijft. Daarnaast is het natuurlijk fijn om kennis en ervaring op te doen die bij een toekomstige werkgever goed van pas kan komen. Met de opgedane kennis en ervaring wordt de kans dat je wordt aangenomen namelijk aanzienlijk vergroot.

Weet jij al welke studierichting je op gaat? Wacht dan niet langer en ga direct op zoek naar een bijbaan die hierbij past. Zorg dat jij jouw kansen vergroot en de concurrenten te slim af bent. Klik op de onderstaande link om naar een overzicht te gaan van de beschikbare bijbanen die Zoekbijbaan.nl aanbiedt.

Een overzicht van bijbanen binnen diverse branches

Bron: nu.nl