4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Hoe kom je aan een goedkope telefoon?

Woensdag 26 oktober 2016 - Gast

Is je huidige mobiele telefoon kapot en ben je op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon? Als student heb je vaak niet het vermogen om een duur abonnement af te sluiten of een dure losse telefoon te kopen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om aan een goedkope telefoon te komen. Heb je bijvoorbeeld als eens op internet gezocht met een zoekterm als ‘goedkope iPhone’? Je zal versteld staan van het aantal zoekresultaten wat je hiermee krijgt! Niet alleen zijn er verschillende particulieren die hun iPhone tweedehands te koop aanbieden, ook zijn er verschillende bedrijven die tweedehands toestellen aanbieden voor een relatief lage prijs. 

Een tweedehands telefoon kopen

Het kopen van een tweedehands telefoon kan interessant zijn als je weinig geld te besteden hebt. Er zitten echter ook een aantal gevaren aan het kopen van een tweedehands telefoon van particuliere verkopers. Zeker als je iemand niet goed kent, weet je niet of een verkoper volledig te vertrouwen is. Is een mobiele telefoon bijvoorbeeld op een rechtmatige wijze verkregen? Werkt het toestel naar behoren? Zitten er geen opvallende beschadigingen op het toestel? Enzovoorts. Door een verkoper altijd naar een verkoopbewijs te vragen, weet je zeker dat de zaken rondom het toestel kloppen.

Refurbished telefoons kopen

Betrouwbaarder dan een tweedehands mobiele telefoon van een particuliere verkoper, is een zogenaamde refurbished toestel. Deze toestellen worden door erkende bedrijven aangeboden en zijn vaak volledig nagekeken op beschadigingen, slijtage, enzovoorts. Daarbij wordt de accu van het toestel vaak al standaard vervangen voor het toestel te koop wordt aangeboden, waardoor je het toestel nog zeker enkele jaren zal kunnen gebruiken. Een bijkomend voordeel van een refurbished telefoon is dat je vaak een of twee jaar garantie krijgt. Zo kun je altijd terug als het toestel niet goed blijkt te werken.