3.154 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Hoogste schadevergoeding voor arbeidsongeschikte

Donderdag 18 oktober 2012 - Merely van der Drift

Wanneer er iets op de werkvloer gebeurt met de werknemer en diegene kan hierdoor minder of zelfs helemaal niet meer werken, moet er een schadevergoeding worden betaald. Bij een lamellenfabriek in Rotterdam is twaalf jaar geleden een werknemer arbeidsongeschikt verklaard en krijgt eindelijk zijn verdiende schadevergoeding.

Twaalf jaar lang heeft hij er voor gevochten. Hoewel 12 jaar wel erg uitzonderlijk is, is dit een goed voorbeeld van de vaak veel te lange procedures. De verzekeringsmaatschappijen geven niet graag veel geld weg. Ze doen er daarom vaak langer over in de hoop dat de gedupeerde alsnog afhaken.

Afhaken, dat was voor de 46-jarige man niet aan de orde. Toen hij nog bij de fabriek werkte, was hij constant in de weer met verf. Tegenwoordig is veel verf verboden, maar toen hij daar kwam werken was dat nog niet het geval. Toen de man 34 jaar was, werd er de schildersziekte bij hem geconstateerd. Hij kampt nu met geheugenverlies, stemmingsstoornissen en vermoeidheid. Hij is volkomen arbeidsongeschikt. Dat liet hij niet zomaar gebeuren en eindelijk heeft hij zijn schadevergoeding. Een schadevergoeding van 345.000 euro wel te verstaan. Geen slecht bedrag.

Bron: nuzakelijk.nl