3.934 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Horeca is pittig

Woensdag 19 september 2012 - Merely van der Drift

Werken in de horeca is zwaar. Je maakt lange dagen, bent vaak alleen maar aan het rennen en is fysiek zwaar. Uit cijfers van VeiligheidNL is gebleken dat dit nog best gevaarlijk is.

Wel vijfduizend hardwerkende horecawerknemers mogen een retourtje naar het ziekenhuis nemen per jaar. Daarvan moet 1 tot 5 procent ook een nachtje blijven slapen. Een ongeluk gebeurt ook sneller in de horeca dan bijvoorbeeld in de supermarkt. Het personeel loopt constant met glas heen en weer te rennen. Dat er weleens een bord of glas valt, is dan ook niet uitzonderlijk. Bij 50 procent van de ongelukhebbers is het een snijwond. Andere oorzaken zijn van mensen die zijn gevallen, uitgegleden of die zich hebben verbrand.

Omdat er toch elke week weer bijna zeven procent zich zo verwondt, dat ze niet meer in staat zijn om te werken, komt er een campagne voor meer veiligheid op de werkvloer. Deze campagne is een initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland, VeiligheidNL en het Bedrijfschap Horeca. Het aantal gevallen staat nu op twaalfduizend en moet dan ook sterk teruggedrongen worden.

Bron: nuzakelijk.nl