3.154 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Ik wil een bijbaan in het buitenland. Wat kan ik gaan doen?

Dinsdag 28 maart 2017 - Lorenzo

Werken in het buitenland is niet alleen goed voor je werkervaring. Het is ook nog eens hartstikke spannend en avontuurlijk! Wie wil er nou niet geld verdienen en tevens iets van de wereld zien? Heb jij interesse om te werken in het buitenland, maar weet je niet zo goed wat voor werk je daar zou kunnen doen? Hieronder volgen enkele ideeën ter inspiratie!

Skileraar

Ben jij gek op wintersporten? Ben jij geduldig en lijkt het je wel wat om te werken in de sneeuw? Wordt dan ski- of snowboardleraar! Om een ski- of snowboardleraar te worden moet je wel een korte opleiding volgen. Er zijn verschillende opleidingen in zowel Nederland als in het buitenland, die bestaan uit een cursus van zo’n 10-15 dagen. Echter, om toegelaten te worden tot een dergelijke cursus moet je natuurlijk wel beschikken over een goede skivaardigheid. Tevens hanteren de meeste opleidingsinstituten een minimum leeftijd van 17 jaar, let hier op! De kosten voor de opleiding verschillen, gemiddeld kun je rekenen op zo’n 800 euro.

Wil je in je tussenjaar echt geld gaan verdienen dan is skileraar worden niet aan te raden. De meeste skileraren verdienen zo’n 800 euro per maand waarbij onderdak en skipas voor je is geregeld. Echter, voor de echte hobbyist is dit natuurlijk wel erg tof. Je verdient iets, zit lekker een paar weken in de sneeuw zitten en je bent bezig met je hobby!

Seizoenswerk

Bij seizoenswerk kun je bijvoorbeeld denken aan fruit plukken in Australië. Fruit plukken is misschien wel het meest typische backpackerbaantje dat je kunt vinden in Australië.  Mocht je een verre reis willen maken in je tussenjaar en daar weinig geld voor hebben dan kun je hier voor kiezen. Het fruit plukken doe je vaak met een grote groep andere backpackers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen andere mensen leert kennen. Tevens wordt vaak je huisvesting geregeld en woon je dus samen met deze collega’s in een huis. Let wel op dat huisvestingkosten vaak van je loon afgehouden worden. Vaak verdien je met dit soort werk zo’n 100 dollar per dag.

Het werk klinkt saai, maar je moet je voorstellen dat je de hele dag lekker met je collega’s kan kletsen en naar muziek kunt luisteren. In je vrije tijd kun je samen leuke dingen bezoeken!

Cruiseschip

Werken op een cruiseschip is fantastisch als je veel van de wereld wilt zien. Daarentegen moet je er ook wel rekening mee houden dat het hard werken is. Werken op een cruiseschip betekent dat je soms werkweken maakt van wel 70 tot 80 uur voor 4 tot 6 maanden. Afhankelijk van de functie die je vervult heb je per dag een aantal uur vrij. Je kunt dan van boord als het schip in een haven ligt of je kunt van andere ontspanningsmogelijkheden gebruik maken. Je accommodatie deel je vaak met een of meerdere mede-personeelsleden.

Werken op een cruiseschip betekent dat je de mogelijkheid hebt om over de wereld te reizen, een goed salaris te verdienen en ruime werkervaring op te doen. Een aantal functies die te vervullen zijn op zo’n cruiseschip zijn: Entertainer, barkelner, kamermeisje, bartender, receptionist en kelner.

Houd er wel rekening mee dat er bij de meeste cruise line streng gesolliciteerd wordt. Dit houdt in dat je goed je vreemde talen moet kunnen spreken en dat ze echt selecteren op diploma’s en werkervaring!

 

Au pair

Ben jij geduldig en houd je van kinderen? Dan is werken als au pair wellicht wel iets voor jou! “Au pair” is Frans voor “op één lijn”, wat eigenlijk de relatie weerspiegelt die je zult hebben met de kinderen en de familie, namelijk; gelijk, open en verzorgend. Een au pair kan je zien als iemand die fulltime zorgt voor de kinderen van een familie. Je zult de kinderen vermaken, maar ook ben je verantwoordelijk voor hun veiligheid en zal je ze moeten helpen met kinderzorg gerelateerde dingen zoals het voorbereiden van maaltijden en het brengen naar activiteiten.

Als au pair woon je in bij een gezin. Dit betekend dat onderdak en levensonderhoud zoals eten en drinken al voor je geregeld is. Geld wat je verdient met au pair zijn kun je dus goed sparen! Gemiddeld verdiend een au pair zo’n 2000 euro per maand. Dit verschilt echter per familie.

Als au pair zijnde is het natuurlijk super gaaf om een kind te zien groeien onder jou toezicht. Je krijgt de kans om invloed te hebben om een kind te zien groeien als persoon en dat is onbetaalbaar!

Waar moet ik op letten?

Afhankelijk van het land waarin je aan de slag gaat moet je sowieso even letten op de volgende drie zaken: Visa, werkvergunningen en ziektekostenverzekeringen. Let goed op wat je op orde moet hebben als je in het buitenland aan de slag gaat!

Op zoek naar een bijbaan in het buitenland?

Ben jij op zoek naar een bijbaan in het buitenland? Op www.zoekbijbaan.nl hebben wij af en toe vacatures die in het buitenland vervuld moeten worden. Houd onze website scherp in de gaten voor dit soort vacatures en wees er snel bij!