4.847 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


In één klap je toekomst verknallen

Dinsdag 13 december 2016 - Angelo

Dat vuurwerk enorm gevaarlijk kan zijn, was natuurlijk al bekend. Veel jongeren beseffen echter niet dat het afsteken van vuurwerk kan leiden tot een aantekening op het strafblad en zodoende een negatief effect kan hebben op de baankansen en daarmee de toekomstige carrière.

Heel december bereiden we ons voor op die allerlaatste dag van het jaar. Met honderdduizenden knallen luiden we in elke uithoek van het land het nieuwe jaar in. De ene knal is nog harder en jaarlijks geef Nederland er in totaal meer dan 60 miljoen euro aan uit.

Naast de veiligheidsvoorschriften, is het belangrijk dat het vuurwerk alleen binnen de toegestane periode van 18:00  op 31 december tot 02:00 op 1 januari wordt afgestoken. Indien deze regels niet worden nageleefd, riskeert de afsteker het om  een boete en een aantekening op het strafblad te krijgen.  Dit laatstgenoemde punt kan ertoe leiden dat een flink aantal banen niet meer tot de mogelijkheden behoren en dat de overtreder, indien deze op dat moment stage loopt, zijn stage voortijdig moet beëindigen.

Of het legaal of illegaal vuurwerk was, maakt dan uiteraard niet veel uit. In het tweede geval zal de boete uiteraard iets hoger uitvallen en zal de aantekening op het strafblad van serieuzere aard zijn aangezien er dan twee strafbare feiten zijn gepleegd.

Als ik je een tip mag geven, zou het zijn om gewoon geen vuurwerk af te steken. Spendeer het geld dat je verdient met je bijbaan aan iets blijvends of aan een unieke ervaring. Op die manier voorkom je mogelijke problemen met justitie en spek je de bankrekening. Zorg ervoor dat die paar dagen in het jaar geen gevolgen zullen hebben voor de rest van je leven.