4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Investeer in je toekomst met een bijbaan

Donderdag 4 september 2014 - Tara Stokdijk

Als ambitieuze student steek je zoveel mogelijk tijd in je studie. Met de focus op het halen van goede cijfers kun je maar beter niet te veel naast je studie ondernemen, dat kost teveel tijd! En met goede cijfers investeer je in je toekomst, toch? Fout! Academisch adviesbureau Unipartners zegt dat je toch maar beter voor dat bijbaantje kunt gaan.

Onderzoek van Unipartners toont aan dat je er goed aan doet om te werken naast je studie. Wanneer je na je studie op zoek gaat naar een baan wordt daar namelijk veel meer opgelet dan op je cijferlijst. Het diploma wordt als belangrijkst gezien door Nederlandse werkgevers. Daarna komt de studie gerelateerde werkervaring,  dan de gedane stages, de overige werkervaring en hierna pas de cijferlijst.  ‘Laat zien dat je actief bent geweest in je studententijd. Begin met een bijbaantje in je vakgebied’ raadt Unipartners aan.

Gemiddeld werken Nederlandse studenten twaalf uur per week naast hun studie. Dat is genoeg, vindt Unipartners, maar bijbanen zouden meer op inhoud moeten worden uitgekozen. Nu kiezen studenten eerder voor tien uur per week vakkenvullen dan voor een studie gerelateerde bijbaan waar ze minder uren per week kunnen werken.

Bron: Metro