4.971 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Is een lucratief bijbaantje als slotenmaker iets voor jou?

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Studeren is steeds duurder geworden! Niet alleen werd de studiefinanciering van de overheid afgeschaft, ook neemt het collegegeld ieder jaar toe. Dit maakt het voor sommige studenten behoorlijk lastig om iedere maand rond te komen. In het bijzonder wanneer je al op kamers woont! Reden genoeg om naast je studie naar een leuke bijbaan te zoeken. Veel studenten kiezen hierbij voor een bijbaan in de horeca of in een supermarkt. Het nadeel aan een bijbaan in de supermarkt is dat je als student behoorlijk duur bent en supermarktmanagers vaak jongere medewerkers kunnen aannemen. Dit maakt het behoorlijk lastig om aan het werk te komen in een supermarkt! Heb je al eens gedacht aan een bijbaan als slotenmaker?

Als slotenmaker aan de slag gaan

Om als slotenmaker aan de slag te kunnen gaan heb je in Nederland geen diploma nodig. Het is zelfs zo dat er geen opleiding aangeboden wordt tot slotenmaker. Wel zijn er verschillende organisatie die cursussen en trainingen aanbieden om als slotenmaker te kunnen werken. Tijdens deze trainingen leer je hoe je sloten kunt openen zonder hier een sleutel voor nodig te hebben, hoe je sloten vervangt, enzovoorts. Ook doe je hier kennis op over de verschillende inbraakpreventiecomponenten. Denk aan bewegingssensoren, magneetcontacten, enzovoorts.

Een eigen bedrijf of bestaand slotenmakerbedrijf

Wanneer je een bijbaan als slotenmaker zoekt heb je mogelijkheid om voor je eigen bedrijf aan de slag te gaan, of je aan te sluiten bij een bestaand slotenmakerbedrijf. Het laatste is vaak de meest simpele oplossing. Houd er echter rekening mee dat veel slotenmakerbedrijven de eis stellen dat je een relevante training of cursus gevolgd hebt. Mocht je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, dan is dit natuurlijk niet noodzakelijk maar wel aan te raden.

 Tip: deel met medestudenten dat je als slotenmaker werkt! Bij een buitensluiting kun jij ze helpen om zonder schade binnen te komen.