4.743 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Is je studiefinanciering of salaris nog niet gestort?

Woensdag 28 september 2016 - Gast

Heb je het loon van je bijbaan nog niet ontvangen, maar wil je wel een nieuwe televisie of laptop kopen? Een minilening kan de oplossing voor je zijn! Veel studenten kijken gedurende de maand reikhalzend uit naar het moment dat hun studiefinanciering of salaris wordt gestort aan het eind van de maand. Wanneer er tijdens de maand belangrijke voorwerpen zoals een mobiele telefoon of laptop kapotgaan, hebben zij vaak geen geld om nieuwe apparaten te kopen. Door een minilening af te sluiten kun je deze apparaten alvast kopen, zonder dat je hoeft te wachten op je studiefinanciering of salarisuitbetaling. Aan het eind van de maand kun je de minilening vaak direct weer aflossen.

Geld lenen bij vrienden of familie

Naast de mogelijkheid om een minilening af te sluiten, kun je er ook voor kiezen om tijdelijk wat geld bij vrienden of familie te lenen. Dit kan echter ook voor discussies en onenigheid zorgen in een later stadium. Om te voorkomen dat er geruzie binnen de vriendengroep of familie ontstaat, kan een minilening bij een onafhankelijke organisatie daarom fijner zijn. Hoewel je wellicht denkt dat lenen bij DUO nog interessanter is gezien de lage rente, gaat dat in dit geval niet op. Een lening bij DUO krijg je immers pas de volgende maand op je rekening gestort.

Een minilening online aanvragen

Een minilening aanvragen is tegenwoordig heel eenvoudig! Er zijn verschillende online bedrijven die minileningen voor studenten aanbieden. Het is afhankelijk van de hoogte van je inkomen, tot welk bedrag je kunt lenen bij een instantie. Let er wel op dat het lenen van geld ook geld kost! Je betaalt namelijk rente over de minilening. Deze rente ligt vaak hoger dan bij DUO of bij een langlopende lening bij je bank.