4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Is werken in de horeca de ideale bijbaan voor studenten?

Vrijdag 21 oktober 2016 - Gast

Veel studenten gaan op zoek naar een leuke bijbaan als zij op zichzelf gaan wonen. Niet alleen om de kosten voor de studie en hun woonruimte te kunnen bekostigen, ook vaak om te sparen voor een vakantie, een verre reis of avondjes stappen met vrienden en vriendinnen. Heb jij momenteel al een bijbaan? Niet iedere student vindt even makkelijk een bijbaan, omdat het aantal beschikbare bijbaantjes enigszins beperkt is tegenwoordig. Zeker in supermarkten en kledingwinkels is weinig werk voor studenten, omdat veel van deze werkgevers voor een scholier kiezen. Scholieren zijn goedkoper en werken vaak net zo hard als studenten, waardoor het aannemen van studenten minder aantrekkelijk is.

Voordelen van werken in de horeca

Een branche waar men wel regelmatig zoekt naar studenten, is de horecabranche. In de horeca kunnen studenten zowel overdag, als in de latere avonduren werken. Niet alleen voor werkgevers is dit interessant, ook voor de studenten zelf. In de avond geldt vaak een verhoogd salaris, zeker als je in een bar of danceclub werkt. Veel studenten doen in de avond weinig en moeten overdag naar colleges, waardoor dit de ideale bijbaan vormt voor veel studenten. Zoek je zelf een bijbaan in Amsterdam, Leiden, Groningen of een andere studentenstad? Loop eens een uitgaansgelegenheid binnen om te vragen naar beschikbare vacatures.

Tijdens de vakantie in de horeca werken

Wanneer je het door het jaar heen te druk hebt om naast je studie ook nog in de horeca te werken, kun je wachten tot de zomermaanden. Tijdens de zomer zitten veel mensen op de terrasjes van horecagelegenheden, waardoor de vraag naar extra personeel groot is. Maak hier slim gebruik van, door je aan te melden als vakantiekracht. Zo heb je na de vakantie een lekker zakcentje bij elkaar verdiend!