4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Kelderende omzet bij Schoenen- en modebranche

Woensdag 24 oktober 2012 - Merely van der Drift

Slecht nieuws voor de jongelui die graag bij een kledingwinkel willen gaan werken. De economie gaat achteruit, dus de bestedingen van de klant ook. Uit omzetmonitoren van CBW-MITEX is gebleken dat vergeleken bij een jaar geleden, de omzet van de mode- en schoenenbranche gekelderd is.

De reden voor de dalende omzetcijfers zijn de rare seizoenen van dit jaar. In de lente en zomer verwachten de winkels zomerkleding te verkopen. Door het slechte zomerseizoen van dit jaar, bleef deze kleding liggen. Na de zomer verandert het kledingaanbod gelijk in herfstkleding. Helaas voor de winkels werd het in september en oktober juist mooi weer zodat nu ook deze kleding bleef liggen.

 In totaal verwacht maar zes procent in de modebranche op een hogere omzet de komende drie maanden, dit is bij de schoenenbranche 10 procent hoger. 50 procent van de modewinkels ziet het minder positief in en verwacht dat de omzet blijft dalen, terwijl de helft van de schoenenwinkels hun omzet hetzelfde ziet blijven.

Vergeleken bij vorig jaar is de schoenenbranche met twee procent gedaald en de modebranche met 6,8 procent. De verkopers van schoenen zagen dit kwartaal wel een kleine stijging, terwijl de modewinkels maar blijven kelderen.

Bron: Nuzakelijk.nl