3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Kijkt uit met social media!

Maandag 14 maart 2016 - Gianna

Dat je uit moet kijken met wat je op social media post is al langer bekend. Echter gaan nog veel werknemers de fout in en daar maken werkgevers werk van. Voor je het weet kan een klein foutje je ontslag betekenen.

Veel mensen gaan nog steeds de fout in met wat ze posten op social media, niet heel erg slim aangezien het een ontslag als gevolg kan hebben. Er zijn al veel mensen ontslagen vanwege het posten van privékiekjes of teksten op bijvoorbeeld Facebook of Twitter.

Het is ook niet heel erg slim om dingen over je baas te zeggen op social media of om een foto te plaatsen van een bezigheid wanneer je je ziek hebt gemeld. Dat werkgevers social media steeds meer inzetten tijdens een ontslagzaak komt tegenwoordig dan ook vaak voor.

Nieuwsuur deed onderzoek naar deze ontslagzaken en hield een enquête onder 300 mensen. Wel driekwart heeft te maken gehad met zo’n ontslagzaak.

Dat werkgevers steeds een stapje verder gaan blijkt uit het feit dat er privédetectives worden ingehuurd. De afdeling Cyber Security van Hoffmann bedrijfsrecherche wordt laatste tijd regelmatig ingezet. Accounts van werknemers op verschillende platforms worden door hun helemaal binnenste buiten gekeerd.

De resultaten van zo’n onderzoek kunnen gebruikt worden in een gesprek tussen werkgever en werknemer, maar ook als bewijs voor een ontslag. Zelfs mensen die onder andere namen iets posten kunnen worden achterhaald door middel van een toegestuurde link die ze ontvangen. Wanneer ze op de link klikken kan hun IP-adres worden achterhaald.

Kijk dus goed uit met wat je op internet post, al is het zeuren over je baas, collega’s of klanten tot het posten van vrijetijdsfoto’s. Staat het eenmaal op internet, dan staat het er voor altijd.

 

Bron: nos.nl