4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Kom je werkdag door met koffie

Donderdag 6 september 2012 - Merely van der Drift

Hoewel heel de dag in de haven werken en tillen niet goed voor je is, kampen ook steeds meer mensen met nek- en rugklachten door het kantoorwerk. Heel de dag achter de computer zitten, is niet goed voor jou en je lichaam, maar Biomedcentral komt met een oplossing!

Een simpele oplossing: koffie drinken. Elke ochtend bij het ontbijt. Uit dit onderzoek kwam dat mensen die voor het werk koffie dronken veel minder snel pijn hebben, dan niet-koffiedrinkers. Een klein beetje cafeďne heeft namelijk een pijnstillend effect. Zo komt dit goedje ook voor in aspirine en paracetamol. Het energiewekkende, pijnstillende goedje beschermt zelfs tegen beroertes en ziektes zoals Alzheimer en leverkanker.

Bij het onderzoek moesten de onderzochte een kop koffie drinken voor hun werk, en daarna anderhalf uur hard werken. Iets minder dan de helft had wel het zwarte spul gedronken, de andere meerderheid niet. Het verschil tussen beide was dat bij de koffiedrinkers het ongemak van pijn in o.a. nek en rug veel minder was.

Bron: www.ad.nl