4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Lange powernaps zijn slecht voor de gezondheid

Donderdag 23 juni 2016 - Gianna

Nog even een lange powernap doen voordat je moet beginnen aan je bijbaan in de avond? Dit is dan niet zo’n goed idee als je denkt. Lange powernaps zijn namelijk erg schadelijk voor je gezondheid.

Onderzoekers van de universiteit van Tokio onderzochten 300.000 mensen. Tijdens dit onderzoek moesten de deelnemende mensen meerdere powernaps doen.

Uit onderzoek is gebleken dat powernaps die langer dan 40 minuten duren schadelijk zijn voor je gezondheid. Dit vergroot namelijk de kans op diabetes en  het metaboolsyndroom. Het laats genoemde is een aandoening waar overtollig vet rond de taille, verhoogde bloeddruk en hoge cholesterolniveau door ontstaan.

Powernaps van 90 minuten of langer vergroot de kans op diabetes 2 zelfs met 50%. Dit zijn natuurlijk ernstige risico's voor je gezondheid en daarom is het erg belangrijk om de wekker te zetten voordat je begint aan je powernap.De korte powernaps zorgen wel voor een energieboost en het is daarom ook niet erg als je overdag 20 tot 30 minuten slaapt.

 

Bron: rtlnieuws.nl