4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Linkedin gebruiken voor jou nieuwe baan

Donderdag 14 september 2017 - Yvo

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken het al, maar er zijn er ook nog genoeg die geen account hebben op Linkedin. Het is een handige manier om jezelf beter te profileren tegenover potentiële werkgevers, mits je dit social media kanaal goed gebruikt. Profielfoto’s met drank, overbodige werkervaring en illustere connecties zijn namelijk geen zaken waarmee je jezelf in een goed daglicht zet bij recruiters. Bij deze dus een aantal tips waardoor je jouw Linkedin profiel kan omtoveren tot het ideale visitekaartje.

Linkedin heeft door de jaren heen namelijk steeds andere vormen aangenomen qua vormgeving en het positioneren van alle tools op de site. Dit betekent dat je jouw profiel ook telkens moet blijven aanpassen als je aantrekkelijk wilt blijven voor bedrijven die nieuw personeel zoeken. 
 
Profielfoto
 
We komen gelijk aan bij een van de meest gemaakte fouten op Linkedin, het kiezen van de juiste profielfoto. Sommige accounts hebben namelijk een onherkenbare, aanstootgevende of soms zelfs geen profielfoto. Bewezen is namelijk dat je profiel 21x meer wordt bekeken als je een goede profielfoto hebt. Zonde zou het dus zijn als je deze bekijkers misloopt aangezien hierbij misschien wel mensen zitten die heel waardevol zijn voor je netwerk. Zorg er bij een goede profielfoto voor dat deze zakelijk en representatief is voor jezelf. Kies dus geen profielfoto van een uit de hand gelopen feestje, een onscherpe foto of een groepsfoto. Als je geen zakelijke foto hebt laat deze dan maken door iemand die goed is in het maken van foto’s zodat bekijkers van je profiel direct een zakelijke en goede foto zien. 
 
Samenvatting
 
Je samenvatting is ook een belangrijk onderdeel op jou Linkedin profiel. Hierin prijs je jezelf als professioneel werknemer aan voor bekijkers van jouw profiel. Bij deze samenvatting schrijf je dus bij voorkeur over jezelf en je kwaliteiten als professional, en dus niet over je functie en werkgever. Deze informatie zet je namelijk doorgaans bij je werkervaring. In deze samenvatting wil het ook nog wel eens helpen om een filmpje te maken over jezelf. Dit geeft direct aan dat je creatief bent en het kan voor sommige mensen makkelijker zijn dan een tekst maken over jezelf. Wat je ook kan helpen als je het lastig vind om iets over jezelf te schrijven, is om te gaan kijken bij wat andere vooruitstrevende profielen hier hebben weg gezet. Kijk bijvoorbeeld eens bij je oud-collega die net een nieuwe job heeft binnen gehaald door Linkedin.
 
Blog
 
Wat ook een aantrekkende werking kan hebben is het plaatsen van blogs op je account. Maar waar je dan op moet letten is dat je wel moet schrijven over onderwerpen waar mensen naar zoeken op Linkedin. Voornamelijk werk gerelateerd en velen zoeken naar tips voor bijvoorbeeld productiviteit of het verhogen van de sfeer op hun werk. Als je hier dus over schrijft dan is de kans groter dat je meer lezers krijgt en je je netwerk dus steeds meer vergroot. En dat is natuurlijk het uiteindelijke doel van Linkedin.