4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Luie collega’s zijn niet geliefd

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

Werken met collega’s kan natuurlijk heel leuk zijn. Het scheelt al heel veel als je leuke en goede collega’s hebt om mee te werken. Dat maakt het werk een stuk leuker. Sommige werknemers kunnen zich echter heel erg ergeren aan bepaalde collega’s. Regum heeft onderzoek gedaan naar ergernissen aan collega’s onder Belgische en Nederlandse werknemers.

Redenen om je aan een collega te ergeren zijn bijvoorbeeld luidruchtigheid, roddelen, afspraken niet nakomen of luiheid. Uit het onderzoek dat Regum heeft gemaakt is een top vijf met ergernissen opgesteld. De uitslagen tussen de Nederlandse en Belgische werknemers verschilllen nogal. Hieronder is de Nederlandse ergernissen onder collega’s top vijf gegeven:


1.    Deadlines niet halen en afspraken niet respecteren.
Maar liefst 58,4% van de Nederlandse werknemers kan zich hier enorm aan ergeren.


2.    Collega’s die hun eigen fout niet toegeven of die geen verantwoordelijkheid nemen.
Deze ergernis scoorde 55,4 %.


3.    De kantjes eraf lopen.
43,6 % van de Nederlandse werknemers vindt dit een erg irritante eigenschap van sommige collega’s.


4.    Roddelen.
De Nederlandse werknemers vinden het heel ergerlijk als ze merken dat collega’s veel roddelen over andere collega’s. Maar liefst 35,6 % gaf dit aan.


5.    Luidruchtig telefoneren of privé gesprekken voeren.
19,8 % van de respondenten gaf in het onderzoek aan dat ze zich ergeren aan luidruchtig telefonerende collega’s. Ook geven zij aan totaal geen behoefte te hebben om persoonlijke telefoongesprekken te horen.


Bron: nieuws.nl