4.067 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Mannen winkelen vaak onder werktijd

Donderdag 14 november 2013 - Sharon Kardjo

Uit een onderzoek van een Nederlandse kortingswebsite is gebleken dat mannen twee keer zo vaak online winkelen onder werktijd dan vrouwen. Er zijn tijdens dit onderzoek 1.047 mensen ondervraagd.

Veel ondervraagde vrouwen vinden het ongepast en vervelend om onder werktijd te winkelen. Mannen lijken hier veel minder problemen mee te hebben. Een medewerker van de website zegt: ‘’Het lijkt erop dat vrouwen een groter plichtsbesef hebben en zich niet prettig voelen bij het online shoppen in de tijd van de baas.’’

Je zou eerder zeggen dat vrouwen dit vaker doen, omdat shoppen meestal geassocieerd wordt met het kopen van kleding. Mensen denken minder snel aan elektronica en dure gadgets zoals een iPad, terwijl deze producten juist door mannen gekocht worden.

Jongeren vinden het in tegenstelling tot sommige vrouwen helemaal geen probleem om soms te winkelen tijdens werktijd. Als jongeren zich vervelen op het werk dan gaan zij sneller online shoppen. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft toe tijdens werk online spullen aan te schaffen.

Bron: NU.nl