4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Massaontslagen bij bezorgbedrijven

Vrijdag 14 februari 2014 - Sanne Hofman

Een geplande wijziging in de wet op het minimumloon van bezorgers zou maar liefst 25.000 werknemers hun baan kunnen kosten. Dit meldden de bezorgbedrijven van huis-aan-huisbladen vandaag. De loonkosten voor deze bedrijven zullen door deze wijziging met twintig miljoen euro stijgen.

Bezorgbedrijven zijn wegens deze ontwikkeling bang dat zij erg veel werknemers zullen moeten ontslaan. Vooral de oudere werknemers zijn niet meer zeker van hun baan. De branche van bezorgbedrijven ziet de loonkosten met dertig procent stijgen en meent dus niet veel aan deze ontslagen te kunnen doen.


Oudere medewerkers
Werknemers van 23 jaar of ouder zullen de bezorgbedrijven veel meer geld gaan kosten dan voorheen. De loonkosten voor deze werknemers zullen drie keer zoveel worden na de geplande wijziging. Het is dus logisch dat de bedrijven oudere bezorgers zullen vervangen voor jongeren. Wel geeft de bezorgbranche aan dat bijbaantjes van enkele uren per week een uitzondering zullen zijn.


Minister Lodewijk Asscher heeft deze wijziging voorgesteld aan het kabinet. Hij vindt het oneerlijk dat bezorgers ongeacht hun leeftijd hetzelfde bedrag krijgen voor een klus. Volgende week dinsdag zal dit voorstel worden besproken.


Bron: nieuws.nl