4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Meer werklozen geven de hoop op

Maandag 10 maart 2014 - Sanne Hofman

Door de crisis is de werkloosheid gestegen. Veel mensen zijn wanhopig op zoek naar een nieuwe baan. Dit kan voor het gevoel wel eeuwen duren. In 2013 hebben, vergeleken met 2012, meer werklozen de zoektocht naar een nieuwe baan opgegeven. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek.

In 2012 gaven 59.000 werkzoekenden de strijd naar een nieuwe baan op. In 2013 is dit aantal gegroeid naar 70.000 mensen. Dit zijn bijna twee keer zoveel Nederlanders als in 2008.

De cijfers
Uit de cijfers die het CBS vandaag publiceerde blijkt dat vooral oudere Nederlanders stoppen met zoeken naar een nieuwe baan. De moed is hen in de schoenen gezakt en ze zien het niet meer gebeuren dat zij nog een baan zullen vinden. Van de werklozen tussen de 55 en 65 jaar gaf 12,3 procent de zoektocht naar een nieuwe baan op. In de leeftijdscategorie van 35 tot 45 jaar was dit percentage 5,3 procent.

Verder laten de cijfers van het CBS zien dat naast de ouderen ook de vrouwen pessimistisch zijn over het vinden van een nieuwe baan. Meer vrouwen dan mannen zijn ontmoedigd en dus gestopt met het zoeken. Van de werklozen vrouwen heeft 7,2 procent de strijd opgegeven. Dat percentage is anderhalf keer zo hoog als de bij mannen.


Bron: Telegraaf