4.649 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Mensen met een handicap moeten gelijk behandeld worden

Vrijdag 31 augustus 2012 - Merely van der Drift

Wat zou jij doen, als je de studie van je leven hebt gevonden, maar door je handicap niet wordt toegelaten. Zelfs als je een topscore hebt gehaald bij de toelatingstest van de opleiding. Dit gebeurde Lisa Hinderks.

Lisa Hinderks is een normaal 17-jarig meisje die hard heeft gewerkt om nu toegelaten te worden voor De School voor Journalistiek. Er is alleen een probleem, ze is doof.  Ze kreeg deze week te horen dat vanwege haar handicap, ze haar diploma niet zal halen.

Hoewel Lisa het schrijvende gedeelte van de journalistiek wil voltooien, bestaat de opleiding ook uit radio en televisie. En dat is een probleem voor haar. Jessy Klaver en Linda Voortman, Tweede Kamerleden van Groenlinks, willen er nu voor gaan zorgen dat dit wel gaat lukken en de school aanpassingen gaat maken. Volgens Voortman is Lisa ‘aantoonbaar geschikt’ voor de opleiding en is het belachelijk dat ze niet wordt aangenomen.

Lisa zelf weet op dit moment nog niet wat ze gaat doen. Ze is gedemotiveerd geraakt en wil verder gaan met de opleiding Nederlands. Wat er ook besloten wordt, het is moeilijk. Tot nu is het alleen maar afwachten voor Lisa.

Bron: Ad.nl