3.190 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Mentaal uitgeputte man drinkt meer dan vrouw

Maandag 23 december 2013 - Sharon Kardjo

Uit onderzoek van het Radboud Universiteit blijkt dat mannen die mentaal uitgeput zijn vier keer zoveel drinken als vrouwen die in dezelfde situatie zitten. Vrouwen die mentaal uitgeput zijn die drinken juist veel minder. Dit staat in het nieuwste nummer van Addiction.

De onderzoekers hebben hun laboratorium omgebouwd tot een bar. Hier gingen 26 mannelijke en 27 vrouwelijke studenten makkelijke en moeilijke testen doen. In de makkelijke test moesten de studenten de letter ‘e’ in een tekst aankruisen. In de moeilijke test moest dit ook, maar dan met ingewikkelde voorwaarden. Hierdoor werden de studenten mentaal uitgeput.

Na de testen werden de studenten beloond. Zij mochten namelijk 30 minuten onbeperkt drinken. De onderzoekers hielden toen bij hoeveel bier en wijn zij dronken. De mannelijke studenten dronken gemiddeld 356 ml en de vrouwelijke studenten 89 ml.

De mannen die de moeilijke test hadden gedaan dronken gemiddeld meer dan de mannen die de gemakkelijke test hadden gedaan, namelijk 453 ml tegenover 294 ml. Daarentegen gingen de vrouwen die de moeilijke test deden minder drinken dan de vrouwen die de gemakkelijke test deden, namelijk 61 tegenover 154 ml.

Er is wel iets te doen aan dit drinkgedrag zeggen de onderzoekers. Opvallend is namelijk dat toen mannen de opdracht kregen om zelf bij te houden hoeveel zij dronken, dit hun consumptie halveerde.

Bron: NU.nl