4.070 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Met de auto naar het werk zorgt voor slecht humeur

Woensdag 17 september 2014 - Tara Stokdijk

Uit een grootschalig Brits onderzoek is gebleken dat mensen die lopend of fietsend naar het werk gaan, gelukkiger en gezonder zijn dan mensen die met de auto naar het werk komen. Het openbaar vervoer komt na het lopen en het fietsen, maar is een overtuigend betere keuze dan de auto.

De University of East Anglia in Norwich deed het onderzoek samen met het Centre for Diet and Activity Research (CEDAR) en gebruikte hiervoor achttien jaar aan gegevens. Dat lopen en fietsen gezond is dat weten we wel, maar je werkdag beginnen met een wandeling zou zorgen voor betere concentratie en minder spanningen.  Adam Martin, onderzoeksleider, vond het verrassend te zien dat mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer zich beter voelen dan automobilisten. Hij had verwacht dat bij het openbaar vervoer veel stress zou komen kijken, maar mensen vinden toch de mogelijkheid te ontspannen in het openbaar vervoer.

De duur van het reizen heeft ook invloed op de gemoedstoestand. Een langere wandeling voor het werk zorgt voor een beter gevoel. Hoewel een hele lange autorit naar het werk juist voor een slechtere gemoedstoestand zorgt.

Bron: NRC