4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Minder aangepaste treindiensten in winter

Donderdag 17 oktober 2013 - Sharon Kardjo

De NS gaat deze winter minder lang achter elkaar met een aangepaste dienstregeling rijden. Reizigers krijgen hierdoor minder vaak te maken met uitval van treinen in de winter. Dit schrijft staatssecretaris W. Mansveld in een brief aan de Tweede Kamer.

Er wordt nu een aangepaste dienstregeling ingevoerd als er naar verwachting 3 centimeter sneeuw valt of als er ongeveer 10 procent kans is dat het kouder dan -10 wordt.  De komende winter zullen er pas minder treinen gaan rijden als er ongeveer 50 procent kans is op strenge vorst. Een reiziger krijgt nu niet gemiddeld twaalf keer, maar tien keer per winter te maken met treinen die uitvallen.

De winterweerregeling is afgelopen winter voor het eerst ingevoerd. Bij slecht weer rijden er landelijk 20% treinen minder en 50% minder in de Randstad. De regeling heeft goed gewerkt, maar er worden nu lange termijn maatregelen genomen, waardoor de aparte regelen in de toekomst niet meer nodig hoeft te zijn.

Verder gaat de NS zoveel mogelijk lange treinen inzetten. Hiermee worden overvolle coupés voorkomen. ‘’Drukte kan niet altijd voorkomen worden, vooral niet in de Randstad’’, zegt mevrouw Mansveld.

Bron: Volkskrant

 

Trefwoorden:

Ov Trein Dienstregeling Winter