4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Minder faillissementen in 2014

Woensdag 12 februari 2014 - Sanne Hofman

Het nieuwe jaar is goed begonnen. In januari dit jaar ging 18 procent minder bedrijven failliet in vergelijking met januari 2013. Dit blijkt uit een overzicht van faillissementsdossier.nl.

In januari 2013 werden 1162 bedrijven failliet verklaard. Dit jaar waren dat in januari 954 bedrijven. Een redelijk goede ontwikkeling dus.


In het jaar 2013 werd een record aantal faillissementen gehaald. Er werden het vorige jaar 13000 bedrijven failliet verklaard. Juli 2013 was de slechtste maand. Sindsdien is het aantal faillissementen steeds een klein beetje verminderd.


Transport en bouw
Wat opvalt in het onderzoek van faillissementsdossier.nl is dat vooral in de transportsector en in de bouw minder bedrijven onderuit gingen. In de transportbranche is het aantal faillissementen in januari 2014 zelfs met 37 procent gedaald in vergelijking met januari vorig jaar. In de bouw was er een daling te zien van 32 procent.


Horeca
Wat erg ook opvallend was, was de stijging van het aantal faillissementen in de horecabranche. In vergelijking met januari 2013 is het aantal faillissementen dit jaar met maar liefst 60 procent gestegen. “Dit is het hoogste aantal faillissementen van de afgelopen twee jaar. Er gingen zowel flink meer cafés en restaurants als meer hotels over de kop.” aldus faillissementsdossier.nl.


Bron: RTL nieuws