4.055 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Minder populaire maar goed betaalde bijbaantjes voor studenten

Dinsdag 28 november 2017 - Gast

Wanneer je als student op zoek gaat naar een leuke bijbaan voor naast je studie, zal je al snel terechtkomen bij een bijbaan in de horeca, in een supermarkt, in een kledingwinkel, enzovoorts. Helaas is het aanbod aan bijbaantjes in deze branches vaak zeer beperkt, waardoor het niet altijd even gemakkelijk zal zijn om een bijbaan te vinden. Dit kan ertoe leiden dat je aan het eind van de maand moeizaam rond weet te komen, door de hoge kosten voor je studie of de huur van je kamer. Gelukkig zijn er nog tal van minder populaire bijbaantje, die vaak beter verdienen dan de bijbanen in de horeca of een supermarkt. Wij vertellen je er meer over!

Werken als een slotenexpert tijdens je studie 
 
Een van de minder populaire bijbanen die wel ontzettend goed verdient, is dat van een slotenexpert. Het beroep slotenmaker is niet wettelijk beschermd, wat betekent dat in principe iedere Nederlander dit beroep mag uitoefenen. Wanneer je echter voor een groter slotenmakerbedrijf wilt werken, zal je wel een opleiding of cursus moeten volgen. Er zijn verschillende organisaties die deze trainingen in de avond aanbieden, zodat je dit goed kunt combineren met je eigen studie. Na het behalen van je certificaat of diploma mag je als slotenmaker aan de slag gaan. 
 
Een bijbaantje in het callcenter 
 
Naast de bijbaan van een slotenexpert, is ook een bijbaan in het callcenter een minder populaire bijbaan. Toch kan ook een dergelijke bijbaan goed verdienen! In callcenters wordt vaak met targets gewerkt. Wanneer het je lukt om je dag- of weektarget te halen, zal je hier een bonus voor krijgen. Zo kun je zelf werken aan het opschroeven van je salaris voor het werk in het callcenter. Des te meer targets je immers haalt, des te hoger zal ook je salaris voor die periode zijn. Let goed op de verschillen tussen een inboud- en outbound callcenter.