4.056 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Mobiel zoeken naar een nieuwe baan

Maandag 10 februari 2014 - Sanne Hofman

Een vacaturebank heeft het zoekgedrag naar een baan het afgelopen jaar geanalyseerd. Het zoekgedrag is het afgelopen jaar sterk veranderd. In 2013 maakten veel meer werkzoekenden gebruikt van hun mobiele telefoon en tablet.

Er is geanalyseerd dat in 2013 ruim een kwart (26,5 procent) van de werkzoekenden mobiel op zoek gaat naar een nieuwe baan. Hiervan ging 61 procent via de mobiele telefoon op zoek naar een nieuwe baan, 39 procent ging op zoek via de tablet. In vergelijking met 2012 is dit een stijging van tien procent. Voor werkgevers is een goede mobiele site dus van groot belang.


Wat is opgemerkt door de vacaturebank is dat er vooral veel mobiel wordt gezocht tijdens het ontbijt, op weg naar het werk en in de avonduren. Dinsdag is de meest populaire dag om naar een baan te zoeken.
Het woord ‘secretaresse’ was in 2013 het populairste zoekwoord. De meeste mensen zoeken naar een vacature voor secretaresse via hun mobiel. ‘Marketing’ en ‘administratief’ zijn ook zoekwoorden uit de top 3. Andere populaire zoekwoorden zijn ‘bijbaan’ en ‘vakantiewerk’.


De meest gebruikte oriŽntatiebronnen voor het zoeken naar een nieuwe baan zijn vacaturebanken. Deze oriŽntatiebron staat op nummer ťťn. Ook worden er vaak open sollicitaties gedaan of wordt het eigen netwerk ingezet. Veel werkzoekenden gebruiken tegenwoordig social media om op de hoogte te blijven van vacatures en om hun netwerk bij te houden.


Bron: managersonline.nl