4.732 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nationale Traploopweek

Dinsdag 12 april 2016 - Gianna

Nederlanders nemen te weinig de trap en zitten te veel. Diabetes Fonds vindt dat hier veel meer aan gedaan moet worden en daarom ging gisteren de Nationale Traploopweek van start.

Door de Nationale Traploopweek te organiseren hoopt het Diabetes Fonds met name werknemers meer in beweging te krijgen. Niet alleen zorgt meer beweging ervoor dat de kans op diabetes type 2 kleiner wordt, maar ook dat je productiever gaat werken doordat er bloed door je brein wordt gepompt wat zorgt voor extra zuurstof.

Directeur van het Diabetes Fonds Hanneke Dessing laat weten dat zitten het nieuwe roken is. Aan roken stierven vorig jaar al 5,1 miljoen mensen, terwijl aan aanverwante ziektes van zitten wel 5,3 miljoenen mensen wereldwijd stierven. Zitten is dus een wereldwijd probleem.

De gemeente Amsterdam vult de Nationale Traploopweek in haar gebouw leuk in. Zo ligt er een rode loper over de trap, staan er bloemen op de treden, is er zelfs een stairboy en staat er een celliste bovenaan de trap klaar met muziek.

Mocht je alsnog niet overgehaald zijn om de trap te nemen, zorg er dan voor dat je een wandeling maakt tijdens de lunch. Zelfs staand vergaderen is een optie, omdat de vergaderingen dan korter duren.

 

Bron: metronieuws.nl