4.694 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nederland heeft modernste werkplekken

Dinsdag 8 maart 2016 - Gianna

Nederland heeft de modernste werkplekken ter wereld, maar zijn we hier wel zo blij mee? De werkplekken worden namelijk niet met veel enthousiasme ontvangen.

Nederlanders houden vooral van normaal en simpel en dat blijkt ook uit een onderzoek van adviesbureau Steelcase. Steelcase deed onderzoek onder ruim 12.000 werknemers in 17 landen.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de werkplekken in Nederland het meest modern zijn ter wereld. Nergens anders zijn er zoveel open werkruimtes en flexplekken, deze open werkruimtes worden ook wel kantoortuinen genoemd. De werkplekken bevatten meer natuurlijk licht en vaak mogen de werknemers een voorkeur geven aan kantoormeubilair die ze nodig hebben. Naast de werkplekken wordt er in Nederland ook veel meer gebruik gemaakt van mobiele technologie.

De moderne werkplekken zorgen niet echt voor enorme uitschieters als je kijkt naar de tevredenheid van de werknemers. Nederlanders scoren over het algemeen gemiddeld of iets boven gemiddeld. Het blijkt maar weer dat Nederlanders hier erg nuchter over zijn en het gewoon ‘oke’ vinden. In Frankrijk zijn ze het meest ontevreden over hun werkplek.

Uit het onderzoek valt ook af te lezen dat werknemers meer betrokken zijn bij hun werk als ze tevreden zijn over de werkomstandigheden. Daarnaast geven werknemers ook aan dat meer toewijding samenhangt met de vrijheid die werknemers krijgen.

 

Bron: rtlnieuws.nl