4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nederlanders kunnen komend jaar meer besteden

Maandag 4 januari 2016 - Esmee

Komend jaar kunnen Nederlanders 1,8 procent meer besteden. Huishouden houden gemiddeld 800 euro over in 2016. Dit is de hoogste koopkrachtstijging van de afgelopen tien jaar.

Negen op de tien Nederlands heeft komend jaar een vollere portemonnee. De mensen die werken zijn nog beter af, zij zullen per maand gemiddeld 100 euro extra hebben. Dit is gebleken uit het definitieve koopbeeld dat minister Lodewijk Asscher heeft gestuurd naar de Tweede Kamer.

Op de eerste loonstrookjes dit jaar zullen de mensen ook zelf zien dat zij er financieel op vooruit zijn gegaan. De mensen die er het meest op vooruitgaan, zijn de mensen die het minimumloon verdienen (ongeveer 20.000 euro), zij gaan er met 4,6 procent op vooruit. De mensen die er het minst op vooruitgaan zijn de mensen die verdienen tussen de 50.000 en 60.000 euro bruto. Zij zullen niet optimaal kunnen profiteren van de fiscale maatregelen die het kabinet doorvoert.

Ook de gepensioneerde en uitkeringsgerechtigden gaan er komend jaar gemiddeld met 0,7 procent op vooruit.

De koopkracht cijfers houden geen rekening met de huidige werksituatie en gezinssamenstelling van de mensen. Zo hebben de mensen die hun baan verliezen als snel minder te besteden.

Bron: nu.nl