4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nederlanders ontevreden over leidinggevende

Dinsdag 9 februari 2016 - Gianna

Van alle Nederlandse werknemers is ongeveer twee derde ontevreden over de leidinggevende. Over de hele wereld gemeten ligt het gemiddelde ongeveer op 50 procent.

Uit een internationaal onderzoek van Monsterboard blijkt dat in Nederland maar twee op de tien werknemers een goed woordje heeft over z’n werkgever. Wereldwijd ligt dit aantal op drie op de tien werknemers.

Ondanks de ontevredenheid over de werkgevers laat merendeel (84%) weten dat ze niet zouden willen ruilen met hun leidinggevende. De reden hiervan is omdat het hun lastig zou lijken om een goede manager/leidinggevende te kunnen zijn.

Naast de werknemers die niet zouden willen ruilen met hun leidinggevende, zegt een derde wel dat hij of zij denkt het beter te kunnen doen.

Met dit ontevreden onderzoek zouden leidinggevende hun voordeel kunnen doen. Op deze manier zou een manager kunnen zoeken naar verbeterpunten en een gesprek aan kunnen gaan met de ontevreden werknemers. Zo krijgen beide feedback van elkaar en wordt dit juist omgezet naar een leermoment.

 

Bron: telegraaf.nl