4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nederlanders sparen

Vrijdag 26 april 2013 - Charlotte Portielje

Het is verstandig om wat geld apart te zetten in tijden van onzekerheid. En veel Nederlands zitten nu in tijden van onzekerheid. Gelukkig zien ‘wij’ dat zelf in en zetten we massaal geld op onze spaarrekening. Eind maart hadden Nederlandse huishoudens maar liefst 328 miljard euro op hun spaarrekeningen staan. Dit is met 4,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

De meeste Nederlanders zetten het geld op een vrij opneembare spaarrekening. Zo kan je makkelijk er weer geld vanaf halen, wanneer je het nodig hebt. Ook is er nog een kleinere groep die hun spaargeld apart zet op een spaardeposito met een vaste looptijd. Dit zorgt ervoor dat je er een hogere rente over krijgt. Het verschil in de rentevergoeding met een vrij opneembare spaarrekening is 1,7 procent. Dit is vergeleken met afgelopen jaren een groot verschil.

Het is een goed teken dat Nederlanders sparen, dit betekent dat we bewust zijn van de financiële risico’s die er nu zijn. De baankansen zijn slecht en er komen steeds meer reorganisaties binnen bedrijven. Een extra zakcentje op de bank is dus altijd fijn.

 

Bron: Volkskrant