4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Negeren van telefoon maakt student gelukkiger

Dinsdag 10 december 2013 - Sharon Kardjo

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone en voelt zich vaak verplicht om in contact te blijven met vrienden. Uit onderzoek is gebleken dat studenten die een oproep of bericht kunnen negeren gemiddeld gelukkiger zijn dan studenten die dit niet kunnen.

Dat studenten gelukkiger zijn als zij heel gemakkelijk een inkomende oproep of bericht kunnen negeren op hun telefoon blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers aan de Kent State University.

Voor het onderzoek zijn er ongeveer 500 studenten ondervraagd in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 22 jaar. Er is in dit onderzoek vooral gekeken naar het dagelijks telefoongebruik en de manier waarop het gebruik het leven van hen beïnvloedt.

Het blijkt dus dat studenten die erg veel met hun telefoon bezig zijn en dan vooral met social media meer kans hebben op stress en angst. Dit komt doordat zij sterk het gevoel hebben dat zij in contact moeten blijven met vrienden. Daarentegen zijn studenten die gemakkelijk van hun telefoon kunnen afblijven minder gestrest en behalen hogere cijfers op school.

Bron: NU.nl