4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nettoloon stijgt in 2016

Woensdag 6 januari 2016 - Esmee

Salarisverwerker ADP meldt dat de meeste werknemers er in 2016 financieel op vooruit gaan. Dit komt grotendeels door de lagere belastingen.

Werknemers met een minimumloon gaan er het meest op vooruit. Zij zullen 76 euro netto per maand stijgen. De werknemers met een modaal inkomen stijgen 69 euro netto per maand.  Wie het modaal inkomen anderhalf keer meer verdiend, gaat er nauwelijks op vooruit. Zij zullen 6 euro netto per maand stijgen.

Volgens het ADP zijn er drie oorzaken voor de stijging van het nettoloon. De eerste oorzaak is een daling van belastingtarief in de tweede en derde schijf. De tweede oorzaak is het oprekken van de derde schijf, waardoor jaarinkomens tussen de 56.000 en 66.400 euro in 2016 voor het laatste deel van het loon een lager belastingtarief vallen. De derde oorzaak is het profiteren van een hogere arbeidskorting, vooral jaarinkomens tot 34.500 euro.

De verandering van het loon verschilt per sector. Voor ambtenaren is de stijging in het loon het grootst. Ook in de bouw is de stijging van het loon hoog. Andere sectoren gaan er ook op vooruit, maar een stuk minder.

Bron: AD.nl