4.677 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Niet kunnen werken door een treurige gebeurtenis?

Dinsdag 29 november 2016 - Angelo

Werknemers die een treurige gebeurtenis te verwerken hebben, zoals een verbroken liefde of het overlijden van een dier, doen er goed aan om hierover te communiceren met de werkgever in plaats van zich ‘ziek’ te melden.

Sommige gebeurtenissen kunnen er voor zorgen dat je er even helemaal niet meer bij bent; een geliefd huisdier dat overlijdt of een liefde die plotseling wordt verbroken.  Het kan leiden tot het niet kunnen functioneren of een totaal verlies van concentratie binnen de werkomgeving. Aangezien er geen regels zijn voor het thuisblijven bij  dergelijke gebeurtenissen meldt men zich, tot ergernis van de werkgever en met alle gevolgen van dien,  vaak ziek.

Als medewerkers langdurig ‘ziek’ zijn, als gevolg van een dergelijke treurige gebeurtenis, wordt uiteindelijk de bedrijfsarts ingeschakeld. Vanzelfsprekend zal deze op zijn beurt concluderen dat er geen sprake is van arbeidsongeschiktheid waardoor weer gaan werken de enige optie is. Of de medewerker in kwestie zelf in staat is om weer te gaan werken is dan maar de vraag.

Wat in dit geval het beste idee is, is om de situatie bij de werkgever aan te kaarten en samen tot een passende oplossing te komen. Wellicht is het mogelijk om tijdelijk vanuit huis te werken of om een aantal vakantiedagen op te nemen. Zodoende kunnen een valse ziekmelding en alle gevolgen van dien worden voorkomen.