4.843 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Niet meer dubbel betaald krijgen op zondag

Vrijdag 9 november 2012 - Merely van der Drift

Op zondag werken. De medewerkers in de supermarkten en andere winkels hebben hier veel baat bij. Niet alleen omdat je je anders toch verveelt op de rustdag, maar ook omdat je dubbel betaalt krijgt. Helaas wordt het opengaan van winkels op zondag binnenkort standaard en kan dit dus gaan verdwijnen.

Dit geldt vooral voor de supermarktmedewerkers. Zondag was vroeger geen normale dag om te werken. Omdat ze toch medewerkers zo ver wilden krijgen dat ze gingen werken, besloten ze dubbel te gaan uitbetalen. Het is daarom een populaire dag geworden om te werken en de supermarktmedewerkers staan in de rij om te mogen werken. Alleen gaan en mogen steeds meer winkels open op zondag. Het wordt eigenlijk standaard om naar de winkels te gaan op de zogenoemde rustdag.

Het nieuwe kabinet wil nu de regeling dat alle winkels zelf mogen bepalen of ze op zondag open gaan. Op deze manier wordt de zondag een gewone werkdag en kunnen de bedrijven er voor kiezen om de toeslag achterwege te laten en deze dag ook uit te betalen als een gewone dag. Er bestaat een kans dat de animo voor op zondag werken omlaag gaat, maar er blijven nog genoeg vakkenvullers en kassameisjes over om dit op te vullen.

Bron: nuzakelijk.nl