4.979 bijbanen op middelbaar, MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw bijbaan!

Maak je profiel aan


Zoek jouw bijbaan

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumns


Nieuwe dienstregeling is weer een succes

Vrijdag 14 december 2012 - Merely van der Drift

Om een bepaalde tijd besluiten de vervoersbedrijven het hele schema om te gooien, zodat het OV weer in rep en roer is. Op 9 december was dit ook weer zover. Reizigers waren er sowieso al niet blij mee, maar dit jaar slaat blijkbaar alles. Na een week zijn er al meer dan 15.000 klachten gekomen en dit is alleen nog maar bij de NS.

Minstens één keer per jaar worden de dienstregelingen van zowel de RET, NS als Connexxion verandert. De RET veranderde het deze keer, omdat er een stuk meer buslijnen bijkomen. Alle verbindingen moeten beter op elkaar aangesloten worden, vandaar dat alles verandert. Het blijft heel vervelend. Je bent na de zomer eindelijk weer gewend aan de tijden. Je weet precies hoe laat iets gaat en wanneer je overstap is. Daar plan je je reis immers op. Dan denken de vervoersbedrijven opeens dat het beter is om alles om te gooien, zodat weer alles is het honderd loopt.

Blijkbaar leren ze er niet van, want ook dit jaar was het weer een chaos. Het regende klachten en dan vooral bij de NS. Reizigers klaagden nog meer dan andere jaren. Zo kwam een groot deel veel te laat op hun werk, omdat er verschrikkelijke vertragingen waren. Twintig procent had zelfs een vertraging van langer dan een half uur. Daarnaast zaten de treinen ook nog eens bomvol. Nou is dit op een normale dag niet anders, maar er lagen nu geen bladeren op het spoor. De NS heeft zelf ook geen antwoord op de vraag waarom het nou fout ging, wel zeggen ze dat ze het gaan onderzoeken.

Bron: nrc.nl